6.8 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Пеле: Бразилия може да спечели шеста световна титла

Легендата на футбола Пеле е на мнение, че родината му Бразилия може да спечели за рекордния шести път световната титла в Катар.

82-годишният Пеле добави, че има пълна вяра на старши треньора Тите и на 26-те играчи, повикани от него. В Инстаграм Пеле позира с фланелка на “златистите” от дните, в които той играеше. Като състезател Краля на футбола спечели на три пъти световната купа – през 1958, 1962 и 1970 година.

“Последния път, когато носих тази фланелка, ние сложихме третата звезда над герба на нея. Сега вече имаме пет и нямам търпение да поставим и шеста звезда”, каза Пеле, който е единственият футболист, ставал три пъти световен шампион.

“Тук съм, за да дам моето доверие на този отбор и да пожелая късмет на националния тим”, каза още бившият нападател, който в последните години има сериозни здравословни проблеми, но въпреки това не се отделя от социалните мрежи.

Бразилия е номер 1 в ранглистата на ФИФА и е основният фаворит на букмейкърите. “Селесао” започва пътя си към шеста световна титла на 24 ноември срещу Сърбия.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини