Петима от ДСБ искат ген. Атанасов да бъде изключен от партията

Петима членове на „Демократи за силна България“ искат председателят ген. Атанас Атанасов да бъде изключен от партията. Причината – възпрепятствал е функционирането на върховния орган на партията – Националното събрание.

Владимир Великов, депутатът от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев са изпратили жалба до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев и опозиционният клуб в „Да, България“ – „9 декември“, в която искат незабавното отстраняване на Атанасов от ДСБ, уточнява offnews.

„С грубото си и системно погазване на Устава на ДСБ Атанасов е воденичен камък не само за ДСБ, не само за коалицията „Демократична България“. Той е воденичен камък за претенциите на цялата демократична общност да бъде водач на усилията на страната към благоденствие чрез съдебна реформа и правов ред“, пишат петимата от ДСБ в писмото.

Според тях Атанасов няма желание да спазва устава на собствената си партия и не би трябвало да заема и поста зам.-председател на парламента, защото не може да „олицетворява върховенството на закона в парламентарната република“. В писмото посочват, че по време на свое участие в „Панорама“ по БНТ Атанасов е казал, че ДБ се кани да иска третия мандат и да търси подкрепата на ГЕРБ за демонтиране на корумпираната Борисова държава“.

В случай, че жалбата им не бъде разгледана в най-кратък срок, членовете на ДСБ ще отнесат жалбата си към Софийски градски съд.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора