Пети опит за избор на шеф на Столичния общински съвет

Пети опит за избор на председател ще направи Столичният общински съвет днес, на заседание от 10:00 часа. Дневният ред с една единствена точка е публикуван на сайта на Съвета.

Столичният общински съвет прекрати предишното си заседание на 7 декември и отложи за 18 декември избора на председател. Това се наложи, тъй като отново не бе постигнато съгласие.

Кандидатите на партиите през по-миналата седмица бяха от „БСП за България“ – Диана Тонова, „Възраждане“ – Красимир Гълъбов, „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат.

Изборът на председател на СОС не търпи отлагане, написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев вчера. Той подчерта, че всички общински съветници са длъжни да защитят един единствен интерес – този на софиянци.

Нека в СОС се разбират както могат. На нас втора сглобка ще ни дойде в повече. Това каза в събота в Казанлък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше гост на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции“. „Ние не участваме в преговорите за председател на СОС“, отбеляза Борисов.

Четете още

Избор на редактора