Петков: Борисов хвърли Габриел под автобуса

Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков пред Нова по повод предложения проектокабинет на Мария Габриел.

Бяхме се събрали вчера 100 души – министри и цялата парламентарна група, всички не можехме да повярваме, че това беше направено, това беше една политическа измама, каза той. За министър на електронното управление например ние предложихме девет души, те се появиха с десети и беше като концерт-изненада, посочи Петков.

„Този кабинет е абсурден. Самите министри вчера си подписваха декларация, че не искат да участват в това нещо“, заяви той. 12 дни да преговаряш и да ти се появи ново име, което в 12-те дни да не е било споменато. Тази комбинация никога в 12-те дни не сме я виждали по този начин, подчерта той.

Конституцията дава срок до понеделник, защо се бързаше и накрая се взриви, попита той. Мария Габриел направи огромна грешка и слабост, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Той хвърли под автобуса Мария Габриел, нейната репутация беше унищожена с такъв политически ход, който в Европа не е известен – да отидеш с кабинет, който не е бил съгласуван, каза Петков. Двете неща, които ни бяха отказани до последния ден, беше реформата на службите, за които ние искахме да имаме ясна дата до 31 юли да бъде завършена, второто беше текст за следствената тайна, добави той.

ГЕРБ ни помогнаха да разберем колко сме силни заедно в нашата коалиция, посочи Петков. Когато дойде мандатът при нас, ние ще съберем всички национални съвети на ДСБ, „Да, България“, „Продължаваме промяната“ и няма да бързаме, а ще мислим. Идеята да се хвърли държавата в хаос е най-лесната, коментира съпредседателят на ПП.

Четете още

Избор на редактора