Петков иска дебат с Борисов, ПП била първа политическа сила

Най-много ме безпокои, че виждаме социологически проучвания, които според мен изцяло изкривяват реалността. Нашите социологически проучвания, поръчани от ПП, показват, че разликата с ГЕРБ е 1-2%. В медиите виждам 6%, 8%, стигат до 10%.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в „Стълбището“ по Дарик радио. „Има избиратели, които просто искат да гласуват за победителя. Затова се прави такава голяма разлика, за да си кажат „аз не искам да гласувам за втория, искам да гласувам за първия“, допълни той.

По думите му 8-10% от хората все още не са взели решение за кого да гласуват на предстоящите избори. Кирил Петков призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се яви на предизборен дебат.

„Бих призовал, ако ни слушат от ГЕРБ, Борисов да си покани който и да иска от неговите хора и да стане двоен дебат – ние с Асен и Борисов, с който иска друг. Ето, сега ние сме готови и излизаме, но трябва да е с Борисов.

Защото въпросът е, че който решава в една партия какво да се случва не трябва да се крие зад хората“, обясни Петков и допълни, че според него „Борисов го е страх, сам го е страх, сега ще го е страх да излезе и някой с него“.

Четете още

Избор на редактора