Петков: Лъжите трябва да се опровергават

Абсолютно сигурен съм, че Борисов няма да се появи на това дело, както и съм сигурен, че лъжите, свързани с „Мариците“, и че зимата ще е студена и гладна, и че сме счупили бюджета – тези лъжи трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата, и вярват, че корупцията е нещо лошо.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Софийски районен съд преди заседанието на делото срещу Бойко Борисов.

„Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше в българското пространство в последните три месеца – това е за газовите посредници. Борисов каза, че едва ли не ние сме се обогатили от газови посредници. Ние през цялото време казвахме, че това не е така, затова сега само съдът може да даде истинският отговор на българските граждани“, категоричен е той.

Той поясни, че говорител на ЕК е казал, че няма изискване за затваряне, че капацитетът няма как да се затвори: „Намаляването на емисиите не е равносилно на затваряне. Войната продължава вече толкова дълго, вярваме, че е възможно да се говори с Румъния и Гърция и да се поиска дерогация по време на войната този критерий да бъде забавен във времето. Това ще стане обаче с разговори и трите държави да отидат да направят искане към европейската комисия. Регулиране може по всякакви начини.“

„Цялостният иск е за половин милион, като първа стъпка е частичен иск за 10 хиляди. Като първо доказваме, че той лъже за десетте хиляди“, каза още Петков.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора