17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Петков отлага визитата в Баку заради бюджета

Министър-председателят Кирил Петков отлага посещението си в Азербайджан, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за актуализацията на бюджета, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление, се посочва в съобщението от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е провел телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдили темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договорили се отложената визита да се състои при първа възможност.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини