Петков: Ротацията вече започна да се случва

Ротацията вече започна да се случва, но смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Петков обяви, че „Продължаваме Промяната -Демократична България“ (ПП-ДБ) е показала, че държи на думата си със смяната на председателя на правна комисия в парламента. На 7 септември представителят на ПП-ДБ Стою Стоев беше освободен от поста, а на негово място беше избрана Анна Александрова от ГЕРБ.

Съпредседателят на ПП обясни, че смяна на министри след ротацията на премиерите ще има, само ако и ПП-ДБ и ГЕРБ се съгласят, че има нужда от такава – тоест едностранна промяна не може да има.

„Аз бих препоръчал да се излезе във ваканция поне две седмици преди местните избори, за да може голяма част от депутатите да се фокусират върху тях и ако има противоборство между различните партии да не се отрази върху националната политика в този момент“ каза още Кирил Петков.

По повод информациите, че от ПП не са се съобразили с предложенията за кметове по места на ДБ, Кирил Петков беше категоричен, че двете формации се явяват заедно в цяла България. Имало е спорове за конкретните имена, но е избирано от хора с брилянтна репутация. По повод листите за общински съветници, Петков обяви, че на много от местата номинациите на ПП и ДБ  в тях са поравно.

Четете още

Избор на редактора