17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Петков: 7-8 депутати от опозицията се чудят дали да ни подкрепят

Вярвам, че има 7-8 депутати от опозицията, които в момента се чудят дали да подкрепят кабинета, заяви премиерът Кирил Петков пред bTV.

Тези народни представители били от “Има такъв народ”. Министър-председателят смята, че имало и депутати от други партии, които също мислели как да постъпят на вота за недоверие срещу правителството.

“Отправям официална покана към всеки депутат, който иска да е независим и да бъде част от едно независимо правителство. Този вот в момента просто очертава кои са силите, които се коалират срещу правителството”, каза още Кирил Петков.

Петков обясни още, че не би  преговарял с Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Костадин Костадинов и Слави Трифонов.

“Не съм женен за тази позиция”, заяви Кирил Петков на въпрос дали той би бил премиер на следващо правителство от “Продължаваме промяната”. Петков обаче уточни, че Асен Василев е най-добрият министър на финансите.

“Не искам да съм в коалиция с Бойко Борисов – днес той хем каза, че щял да даде подкрепа с 59 депутата, а в същото време блокира дейността на Външната комисия”, заяви Петков.

“Винаги следвайте принципите си, никога не правете компромис с морала си”, с тези думи Петков щял да се прибере довечера при дъщерите си след гласуването на вота на недоверие към кабинета му.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини