Петорният убиец: Забравих да си пия хапчетата

33-годишен французин призна за убийството на семейство си – жена му и четирите му деца, които бяха открити мъртви от френската полиция в апартамент в град Мо, източно от Париж, в понеделник вечерта. Той и преди това е нападал жена си с нож през 2019 г., но не е бил наказан заради психически проблеми, припомнят френските медии.

Френската полиция арестува мъжа във вторник.

Полицаи открили телата на четирите деца и майкат им на Коледа около 21:00 часа, след като получили сигнал от разтревожени роднини.

Мъжът, водопроводчик, е бил на лечение за депресия и психотично поведение от 2017 г., уточнява Гардиън.

35-годишната майка от Хаити и нейните 10-годишна и 7-годишна дъщери са получили „около десет прободни рани всяка“, които са били „нанесени с особена жестокост“, каза прокурорът на Мо Жан-Батист Бладие, цитирайки резултатите от аутопсията в сряда. Според него четиригодишно и деветмесечно момченце са „починали от задушаване след удавяне“.

Заподозреният каза, че „не може да идентифицира причината за деянието си“, каза прокурорът, и че не е почувствал нищо друго освен чувство на празнота след убийството на семейството си.

Убиецът признал, че е приемал лекарства всеки ден от 2019 г., но не ги е взел на 24 декември, каза прокурорът.

Бладие каза пред медиите, че заподозреният мъж е нападнал жена му през 2019 г., като я намушкал в плешката. Заради психическото му състояние обаче делото му било отложено.

Мъжът беше обвинен в четвъртък в непредумишлено убийство при утежнени обстоятелства и задържан, съобщи прокурорът. Той също така е обвинен в опит за убийство на баща си, добави Бладие в изявлението. При ареста мъжът заявил, че е имал намерение да го нападне преди ареста.

Четете още

Избор на редактора