Пирогов временно с нов директор след одита

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е бил освободен от длъжност миналия понеделник – ден преди здравният министър Христо Хинков да разпространи информация за извършени в болницата финансови нарушения в мандата на д-р Димитров. Това показват документи от Търговския регистър, според които решението за освобождаване на Димитров е подписано от здравния министър на 27 ноември.

Информацията беше потвърдена от здравното министерство. С друго решение за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс е назначен д-р Константин Димов, лицево-челюстен хирург в университетската болница „Света Анна“.

Причината за отстраняването на досегашния изпълнителен директор д-р Димитров от страна на Министерството на здравеопазването вероятно е одитният доклад, за който миналата седмица съобщи здравният министър проф. Христо Хинков.

Данните от доклада показвали, че лечебното заведение е в лошо финансово състояние, както и че са установени нарушения, уточнява БНР.

Доц. Константин Димов завършва магистратура по дентална медицина през 1997 г., хуманна медицина – 2003 г. и здравен мениджмънт през 2010 г.

Четете още

Избор на редактора