Погребват Краля в 14-етажно гробище

Легендарният футболист Пеле, който почина в четвъртък на 82-годишна възраст, ще бъде погребан в 14-етажно гробище в Бразилия. Мястото се превърна в туристическа атракция за феновете на покойната спортна легенда още преди самото погребение.

Тялото на Краля на футбола ще бъде на стадиона на „Сантос“ на 2 януари. Ковчегът ще остане там 24 часа, за да могат феновете да отдадат последна почит. След това той ще започне последното пътуване, от къщата, в която в момента живее майка му, до Мемориалния некропол Екуменика, мястото, където ще бъде погребан бразилецът.

Memorial Necropole Ecumenica е най-високото вертикално гробище в света. Разполага с 14 етажа, 14 000 крипти, крематориум, както и място, където близките могат да се сбогуват с починалите.

Гробището се намира в гориста местност, гледа към стадиона „Вила Белмиро“ и е вписано в Книгата на рекордите Гинес като най-високото гробище в света с 14 етажа и над 14 000 гроба. Включва крипти, погребални стаи, крематориум и мавзолей, както и градина с тропически растения, кафене на покрива и дори водопад. В сградата има и автомобилен музей. Започва да се строи през 1983 г. от аржентинския архитект Пепе Алтщут и е завършено и открито през 1991 г., продължава да се разширява, превръщайки се в туристическа атракция.

Четете още

Избор на редактора