Подозират още замесени в убийството на Пейо

„Убийството в „Драгалевци“ е изключително тежко престъпление. Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него. Със следи за палеж, опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. На Габриела е наложен домашен арест за момента, за да си гледа детенцето.

Вече има заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ на базата на доклад на отдел „Закрила на детето“ спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянно „задържане под стража“ за Габриела. Иззет е и видеозапис, който не е лицеприятен в рамките на около 3 минути“, заяви пред БНТ гл. комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР.

Той обяви и че има подозрения, че са замесени и други лица, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство.

„Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление“, допълни главният секретар на МВР.

Той уточни, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на „Драгалевци“ малко по-късно същата вечер.

Четете още

Избор на редактора