Полицай и още двама в ареста за имотни измами

Задържани за имотни измами в Русе са трима души, сред които и полицай, съобщи за БТА окръжният прокурор в града Георги Георгиев.

Тримата са извършили няколко имотни измами, като са изготвяли фалшиви завещания за скъпи имоти.

„В Окръжна прокуратура-Русе е на производство дело за 4 престъпления за организирана престъпна група с 3 лица. В едното дело е замесен полицай, второто е за измама с користна цел, третото престъпление е представяне на неистински документи с цел имотна облага, а четвъртото е за неистински официални документни“, каза Радослав Градев, наблюдаващ прокурор.

По думите му групата е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент.

„Става въпрос за 5 имотни измами, като 4 от тях са извършени чрез фалшиво завещание, а едната е чрез фалшив нотариален акт“, допълни Градев. Той обясни, че всяко от завещанията е заверявано от различен нотариус. Впоследствие замесените, които получават имотите, ги продават.

„В понеделник са извършени 24 претърсвания и изземвания, от които 4 в служебни пощения на ОДМВР-Русе. В хода на разследването са разпитани над 20 свидетели и са назначени множество експертизи, а на заподозрените са повдигнати обвинения за престъпленията и са задържани за срок до 72 ч.“, Радослав Градев.

Разследва се дали и други полицейски служители не са участвали в измамната схема. Имотите включват земеделски земи в землище на община Две Могили и недвижим имот – апартамент  Русе.

Четете още

Избор на редактора