Полицията в Барселона дава тениска и джапанки на жертвите на крадци

Градската полиция на Барселона вече предлага на жертвите на кражби по плажовете тениски, панталони, джапанки и карти за градския транспорт, за да могат да се върнат до домовете си или хотелите си, съобщава БНР.

До това се стигна, след като през изминалите години много от ограбените, докато се къпят в морето, оставаха по бански и изпитваха затруднения да се придвижат до жилищата си.

Само през миналото лято по данни на Общинския съвет плажното звено на Градската гвардия, което се координира с Пристанищната полиция и с общинските служби – са извършили 272 ареста след подадени 425 жалби, повечето от които за кражби на плажа.

Затова сега още в началото на сезона са отделени 100 полицаи, които ще патрулират около плажовете със скутери, велосипеди и лодки за кражби, измами, сексистко насилие и контрол на движението на автомобили.

В Барселона има 10 плажа с дължина общо около 5 километра. Мерките срещу крадци се засилиха, след като по време на тв репортаж в кадър бе открадната раницата на интервюирания турист.

Четете още

Избор на редактора