„Помогни ми“: приложение за жертвите на домашно насилие

Апликацията „Помогни ми“ в помощ на пострадали от домашно насилие вече е достъпна. Мобилното приложение беше представено от вицепремиера Мария Габриел и министрите на правосъдието и на вътрешните работи – Атанас Славов и Калин Стоянов.

Чрез „Помогни ми“ ще могат да лесно да бъдат намерени контактите на всички институции и неправителствени организации, ангажирани с проблема домашно насилие, както и друга полезна информация.

„С това приложение отправяме много силно послание, че в нашето общество няма място за насилие под каквато и да е форма“, каза Мария Габриел, която ще председателства от 1 януари създадения с последните промени в Закона за противодействие на домашното насилие Национален съвет за превенция и защита от домашно насилие:

„Всички знаем колко трудно е да се осмелиш да говориш, най-вече защото след това, когато си имал тази смелост да говориш, това действително ще доведе до действия за защита. Сигурна съм, че това мобилно приложение е само още една стъпка напред. Нека бъдем реалисти, то далеч не изчерпва всичко необходимо, което още трябва да бъде направено. Но то показва, че ние оставаме екип, всички заедно да направим така, че политиките, свързани със защитата, превенцията да водят до реални резултати“.

Четете още

Избор на редактора