Последното желание на Виали: Италия да спечели Мондиал 2026

Селекционерът на националния тим на Италия по футбол Роберто Манчини разкри, че починалият преди дни негов бивш колега Джанлука Виали е пожелал нещо преди смъртта си. „Той каза, че трябва да спечелим Световното първенство през 2026 година и ще бъде с нас“, заяви Манчини в интервю за италианската телевизия RAI 1.

Манчини и Виали работиха съвместно години наред, бяха съотборници в Сампдория и като партньори в треньорския щаб помогнаха за триумфа на Италия на Евро 2020, което се проведе през 2021 година. Джанлука Виали почина на 58-годишна възраст от рак на панкреаса на 6 януари.

„Отидох да го посетя в Лондон през декември и ще бъда честен, че бях малко уплашен. Той се събуди, смяхме се, шегувахме се. Каза ми, че е спокоен и да не се притеснявам. Именно той опитваше да повдигне духа ми. Джанлука ми каза, че трябва да спечелим Мондиал 2026 и той ще бъде с нас. Със сигурност ще бъде точно там и се надявам скоро да успеем да му посветим велика победа“, коментира още Роберто Манчини.

„Той така и не говори с мен за болестта си до 2019-а, но вече имаше слухове. Научих от общ приятел. Каза ми, че се лекува и е позитивно настроен. Винаги е бил боец и не се предаде до самия край. Горд съм, че бях приятел на Джанлука“, добави специалистът.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора