Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

След кратко боледуване ни напусна председателят на политическа партия „Обединени земеделци“ Петя Ставрева, народен представител в 49-ото Народно събрание от 13 Мнгомандатен избирателен район, град Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11:00 до13:00 часа в катедралния храм „Св. Богородица“, гр. Пазарджик. Опелото ще започне в 12:15 ч.

Поклонение от 14:00 до 15:00 ч. ще има и в храм  „Св. Теодор Тирон“, в село Бяга. Петя Ставрева ще бъде погребана в гробищния парк на селото в тесен семеен кръг.

Съболезнователна книга, в памет на председателя на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева, ще бъде отворена в централния офис на партията в София, на ул. „Иван Денкоглу“ 22 на 7 май, вторник, от 12:00 до 18:00 ч.

Съболезнователната книга ще бъде отворена и по време на поклонението в град Пазарджик, на 8 май.

Петя Ставрева е председател на ПП „Обединени земеделци” от 26 март 2011 година. От 2007 до 2009 г. тя е член на Европейския парламент от Европейската народна партия (EНП). Работи в Комисиите по земеделие и развитие на селските райони, по бюджетен контрол и по равенство на половете. През 2008 г. тя инициира създаването на Обществен съвет за граждански мониторинг върху усвояването на средства от европейските фондове в земеделието. От 2009  г. е председател на българо-френски комитет за побратимяване. През 2016 година тя е избрана за председател на сдружение „Балканска земеделска камара“. Като експерт по Обща селскостопанска политика на ЕС тя участва в международни организации и проекти.

От 2001 г. тя завежда “Връзки с обществеността” на Земеделския младежки съюз към БЗНС – Народен съюз. От 2004 г. е председател на областното настоятелство на Земеделския младежки съюз, София-град. От 2002 г. до 2005 г. е регионален координатор за България на международна организация на младите земеделски производители. От 2005 г. е председател на Управителния съвет на сдружение “Младежки инициативи 2004” . През 2006 г. е избрана за член на Постоянното присъствие на БЗНС – Народен съюз, секретар по международните въпроси.

Има магистърска степен по журналистика и масови комуникации от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и магистърска степен по „Агробизнес” от Аграрен университет – Пловдив. Има специализация по политическа комуникация в Институт “Роберт Шуман”, Будапеща, както и специализация по политически мениджмънт в Нов български университет, информират от партията.

Петя Ставрева е член на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демкратична България“. Тя е също член на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, както и на тази по транспорт и съобщения.

Като народен представител в 49-ото Народно събрание Петя Ставрева положи клетва на 16.11.2023 година, на мястото на Петър Кулински от ПП-ДБ, който бе избран за кмет на Пазарджик.

Четете още

Избор на редактора