ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента

Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) са внесли днес искане в деловодството на Народното събрание (НС) за извънредно заседание на депутатите, съобщиха от коалицията.

Искането е да се изслуша служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Другата точка е да се задължи здравния министър да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор и да се приложат санкции на болниците, които не платят предвидените възнаграждения на медицинските специалисти.

От “БСП за България” пък искат да се приемат два проекта за решение – че България няма да изпраща войски в Украйна и че страната ни не е съгласна предоставени на Украйна оръжия да бъдат използвани за обстрелване на цели на територията на Русия.

Четете още

Избор на редактора