ПП-ДБ няма да преговаря за кабинет

„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите и ще бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България, заявиха от коалицията в съобщение, адресирано до ГЕРБ. От ПП-ДБ благодарят на ГЕРБ за поканата за разговор.

От коалицията посочиха, че в 50-ото Народно събрание ще имат конструктивно поведение и ще подкрепят националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в тяхната програма.

„Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната“, посочиха от ПП-ДБ в съобщението, което е изпратено до ГЕРБ, и беше разпространено от пресцентъра на коалицията.

Днес ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите от ГЕРБ-СДС предлагат да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

По-рано днес от прессекретариата на президента съобщиха, че със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията, държавният глава Румен Радев свиква първо заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.,припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора