ПП и ДБ подписаха споразумение за изборите

Лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов подписаха споразумение за общо участие на предсрочните избори за народни представители и вотът за членове на Европейския парламент от България на 9 юни 2024 г. Това съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната” (ПП).

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се явяват заедно на избори за трети пореден път. Коалицията се доказа като устойчив формат, който обединява гласовете на цялата демократична общност, добавиха от ПП.

На 31 март на Отчетно-изборното Общо събрание на „Продължаваме промяната“ в НДК бе обявено, че коалицията ПП-ДБ ще се стреми към първото място на предстоящите избори – европейски и национални. Тогава бе съобщено, че окончателната подредба на евролистата ще стане ясна след преговори с „Демократична България“.

По-рано днес от политическата партия (ПП) „Средна европейска класа“ (СЕК) съобщиха, че напускат коалицията ПП-ДБ, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора