ПП нае лобисти за имиджа на страната в Щатите

„Продължаваме промяната“ нае американски лобисти, които да представят страната ни в добра светлина оттатък Океана.

„В края на миналата година ПП „Продължаваме промяната“ сключи договор с една от най-авторитетните лобистки фирми в САЩ, съобщиха от партията тази сутрин.

„Целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на Съединените Американски Щати“, посочват от ПП.

„Продължаваме промяната“ сключи този договор абсолютно прозрачно и спазвайки всички законови рамки в България и САЩ. Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво са важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон“, обясняват мотива си за наемането на лобисти.

Часове по-рано Bird.bg пръв съобщи новината, като уточни, че договорът между ПП и американските лобисти е сключен в последните дни на декември 2023 г. за сумата от 100 000 долара. От тях половината вече били платени, а втората част ще бъде преведена на 1 февруари.

Според публикацията в сайта на Атанас Чобанов партньор на ПП, нает да лобира, е фирмата М&М, която през 2017 година е лобирала за „банката на Путин“ VTB.

„Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендез, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция“, твърди още в публикацията си Чобанов, който публикува и скрийншот документа и регистрацията на страницата на департамента по правосъдие на договора за лобизъм с американската фирма.

Четете още

Избор на редактора