Правителството върна Румен Спецов начело на НАП

Правителството освободиБорис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС. Това реши новоизбраният редовен кабинет на първото си правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За ръководител на Агенцията е назначен отново Румен Спецов, който оглавяваше приходната агенция по време на правителството „Петков“.

Румен Спецов е експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

От май 2021 г. до август 2022 г. заема длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите в редовното правителство с премиер Кирил Петков.

Четете още

Избор на редактора