Кабинетът даде 426 млн. лв. на общините, купува и въздушни линейки

426 млн. лв. ще бъдат раздадени на 194 общини, повлиявайки живота на 5,9 млн. граждани. Това заяви Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят в оставка каза още, че когато средствата се изразходват прозрачно, много български граждани могат да усетят позитивния ефект от тях.

„Завърши работната група, в която програмата за общините и финансирането на общински проекти бяха за първи път направени по напълно прозрачен начин. Критериите, които бяха използвани от работната група, са максимален брой общини да бъдат повлияни и максимален брой български граждани да почувстват ефекта от тези проекти“, отбеляза Петков.

Той подчерта, че детайли от този план ще бъдат обсъдени на оперативно заседание на правителството днес.

Премиерът в оставка обяви още, че днес ще бъде създадено дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска помощ по въздух. „България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на хората в нужда в т.нар. „златен час”, каза Петков.

Вчера здравното министерство обяви обществена поръчка за купуване на 6 медицински хеликоптера, с опция за още два. Те ще бъдат финансирани по Плана за възстановяване и развитие, като първата въздушна линейка би трябвало да пристигне в края на 2023 година.

Четете още

Избор на редактора