12.9 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Кабинетът отказа офертата на Бойко Борисов за Скопие

Правителството на Кирил Петков не подкрепя предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание, където бе обещано да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС. За това съобщи началникът на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред “Дневник”.

Тя заяви, че Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Република Северна Македония – да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

“Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост”, каза Бориславова във връзка с проваления по-рано днес кворум в Народното събрание.

Началникът на кабинета припомни, че в дневния ред на парламента за днес са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини