Правната комисия прие механизма за разследване на главния прокурор

Правната комисия прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор. Така проектът ще стане и първият, който народните представители ще гледат в пленарната зала утре сутрин. До момента Народното събрание, въпреки че работи вече повече от месец, няма нито един гласуван законопроект.

Правосъдният министър Крум Зарков, който присъства на дебата, благодари на народните представители от ГЕРБ-СД, ПП-ДБ, ДПС, БСП и ИТН. Всички те гласуваха за проекта на правосъдното министерство. Въздържали се бяха само от „Възраждане“.

Без коментар за механизма за разследване на главния прокурор Иван Гешев си тръгна от парламента. Той присъства на заседанието на правната комисия, която дебатира механизма за контрол.

Гешев пристигна в сградата на НС половин час преди старта на заседанието. Не отговори на журналистически въпроси, а единствено обясни, че вече е казал каквото има. Той присъства на заседанието на правната комисия, но не взе отношение по механизма за разследване на главния прокурор, и в крайна сметка си тръгна преди края на дебата и гласуването.

На заседанието присъства още и зам.-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, който все пак се включи в дебата, но също си тръгна минути след Гешев.

Още по темата

Избор на редактора