Празнично хоро за 3 март в Милано

Българската общност в Италия начело с тази в  Милано и област Ломбардия, където тя е най-голямата в страната, ще отбележат националния ни празник 3 март на един от най-емблематичните площади на Милано – „Пиаца Кастело“. Събитието е под патронажа на Генералното ни консулство в Милано със съдействието на местната община.

Отбелязването на 3 март ще започне от 14,30 часа местно време с участието на фолклорната група „Нашенци“ с покана за участие на „Празнично хоро“. Мястото на което ще се проведе то – площадът пред замъка „Сфорцеско“,  е важна туристическа зона в Милано, посещавана ежедневно  от туристи от цял свят. Поради това на празничното българско събитие могат да участват всички желаещи. На присъстващите ще бъдат раздадени и мартеници. Поради неблагоприятните прогнози за времето, фолклорната група „Нашенци“ информира чрез Фейсбук, че и при дъжд празничното българско хоро ще се състои с чадъри и дъждобрани.

Идеята за него  в Милано на фолклорната група „Нашенци“ – както  на централния площад „Пиаца Дуомо“ и сега пред замъка „Сфорцеско“, се реализира от няколко години насам като запазва и поддържа тази традиция в Милано. То привлича  винаги  големия интерес на граждани и туристи, съобщава БНР.

Четете още

Избор на редактора