Предварителни кандидатстудентски изпити в УНСС

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се проведат предварителни изпити във формат Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по Български език и литература (БЕЛ), които ще послужат за прием във висшето училище.

Те ще се състоят на 8 и на 23 юни 2024 г., като по този начин университетът ще даде възможност на зрелостниците за повишаване на оценката от матурата, съобщават от пресцентъра на висшето училище.

Студентите могат да се явят и на двете дати, като за балообразуваща ще бъде взета по-добрата оценка. Шансовете на кандидат-студентите за класиране в желаната от тях специалност значително се увеличават чрез явяването им на повече кандидатстудентски изпити – както предварителни, така и в рамките на редовната кандидатстудентска сесия, отбелязват от УНСС.

Редовната кандидатстудентска сесия ще се проведе в периода от 2 до 5 юли 2024 г., като документи за кандидатстване ще се приемат от 10 до 28 юни включително в Центъра за прием на документи в УНСС. От 10 до 30 юни 2024 г. вкл. документи ще бъдат приемани и онлайн през платформата „Уеб-прием“ на УНСС.

Информация за документите и таксите за кандидатстване за предварителните изпити може да намерите тук.

Четете още

Избор на редактора