Предсрочно освобождаване на Желязков иска ПП-ДБ

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

От коалицията съобщават, че са председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия и работи в интерес на „политическия блок ГЕРБ-ДПС“.

Конкретните мотиви към предложението за решение са:

  • · Нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – Станимир Михайлов;
  • · Системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС (в изключителни случаи председателят може да предложи промяна в дневния ред по време на пленарното заседание – бел. ред.);
  • · Нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава, допълват от коалицията.

„Възраждане“ също започват консултации с останалите партии, за да искат заедно оставката на Росен Желязков.

Костадин Костадинов сподели пред медиите, че партията е възмутена от председателя на Народното събрание, защото днес не е позволил почитането в зала на арменския геноцид. А когато депутати спонтанно станали за почитта, той останал седнал на мястото си.

Четете още

Избор на редактора