Президентът на Словения си направи подкаст

Президентът на Словения Наташа Пирц Мусар започна днес своя подкаст, в който интервюира видни словенци и гости от чужбина, съобщи сайтът „Словения таймс“.

Подкастът е насочен към словенската и международна публика.

„Мисля, че е важно да разширим кръгозора на всички в Словения с помощта на знаещи хора“, каза Пирц Мусар във въведението към първия епизод от подкаста си, излъчен днес сутринта.

Мусар се надява с подкаста да повдигне теми, така че „да можем открито да обсъждаме къде грешим като общество и по-специално какво да направим, за да подобрим нещата за всички нас“, каза тя.

Първият й гост беше Ренета Салецъл, един от най-известните словенски философи. Те разговаряха за живота в епоха на кризи на идентичността и безкористната солидарност, проявена по време на кризи и катастрофи.

Подкастът, наречен Силата на думите, първоначално е достъпен в Youtube канала на словенската президентка, а по-късно ще бъде добавен към други подкаст платформи, пише БТА. Епизодите са със субтитри на английски.

Пирц Мусар има опит в медиите. Тя започва кариерата си като журналист като репортер и водещ на централната новинарска емисия на обществената телевизия ТВ Словения, където прекарва шест години,  а още пет години е водещ на новините в словенската ПОП ТВ.

Четете още

Избор на редактора