Президентът e домакин на традиционната вечеря ифтар

Тази вечер президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

На празничната вечеря, която ще се проведе в „Гранд Хотел София“ в столицата, са поканени представители на традиционното вероизповедание в България и останалите религиозни общности в страната, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско изповедание.

Сутринта държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на 70-годишнината на Химикотехнологичния и металургичен университет и 20-годишнината на Националния научно-изследователски център Българско водородно общество в София. От 10 часа в зала „Асен Златаров“ на ХТМУ (бул. Климент Охридски №8) ще започне тържественото честване. Президентът ще отправи приветствие по повод празника. Радев ще посети лаборатории по инженерна химия на университета, както и Библиотечно-информационния център при ХТМУ. По време на посещението си държавният глава ще посети и Института по водородни технологии „Свети апостол и евангелист Лука“.

Четете още

Избор на редактора