23.8 C
София
понеделник, 26 септември, 2022

Премиерът критикува опозицията: Рискуваме 2,6 млрд. лева заради вас!

Остри критики към депутатите, които днес провалиха кворума в Народното събрание, отправи Кирил Петков. Заради липсата на народните избраници от ИТН, “Възраждане”, ГЕРБ и ДПС в пленарната зала не се прие Законът за управление на европейските средства.

“С този акт днес те рискуваха 2,6 милиарда лева – първите средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Днес всеки един депутат, който не беше в пленарната зала, е част от риска да загубим тези пари “, заяви Петков в началото на заседанието на Министерски съвет. Премиерът уточни, че срокът за приемането на въпросния закон е 30 юни.

Министър-председателят припомни още, че в програмата на парламента днес е бил заложен и Законът за висшето образование, който предвижда съвместното обучение между различните университети, но и това претърпяло неуспех заради липсващия кворум.

“Новото мнозинство не може да направи дори предложение за председател на Народното събрание. Как ще обяснят на избирателите си, че още от първия ден заедно подлагат на риск милиарди левове, спират образованието. Това ли са принципните им ходове?”, попита риторично Кирил Петков.

 

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини