Премиерът: Не вярвайте на думи без аргументи

Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститори и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията на бизнеса. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в първото за годината редовно заседание на Министерски съвет.

Той пожела новата 2024 г. да е по-здрава, по-мирна и по-богата от изминалата.

„Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати. Пример от днес: Министерството на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Това е почти процент под заложения в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления на министъра на финансите Асен Василев и екипа му“, допълни министър-председателят.

По думите на премиера постигнатият по-добър дефицит даде възможност да се отделят 1,2 млрд. лв. допълнително спрямо предвидените в бюджета за тази година за проекти в общините. „Това са средства, които всеки един ще може да усети според това как ще бъдат използвани в съответната община. Ще продължим да работим за резултати, променящи България към по-добро. Изисква се още време, за да може всеки да ги усети в ежедневието си, но сме на прав път. И вярвам, че хората почват да го разбират.“

„Нека гледаме с увереност към 2024 г., защото имаме основания за това. Успешна нова година на всички“, пожела още той.

Четете още

Избор на редактора