Принцип. Когато ОПГ-то се задейства, Пеевски придобива

Всеки път, когато видя българската прокуратура да се задейства срещу някой бизнес, знам че лицето Пеевски желае (и по принцип успява) да придобие споменатия бизнес.

Така беше с КТБ, въпреки че тази „придобивка“ струваше няколко милиарда на българския данъкоплатец. Не че дейността на КТБ беше в рамките на закона и морала, но законът и моралът в България минават през критериите на Сийка за добро и зло.

Така беше и с бизнеса на Божков. Не, че той отговаряше на закона и морала, но Сийка и завеждащият я прокурор се задействаха едва, когато лицето Пеевски пожела да придобие недотам законния бизнес на Божков.

Всеки път „щатчиците на герб“ са в предните редици на „търсене на справедливост и наказание“, нещо което те правят доста умело (и много добре финансирано) всеки път, когато Пеевски пожелае да придобие чужда вещ (или бизнес).

И въобще, дейностите в триумвирата Пеевски-Гешев-Борисов са стриктно разпределени. Пеевски пожелава и в крайна сметка придобива, Гешев безпрекословно разбива врага и доставя на поднос новата придобивка на боса си, а Борисов обезпечава пиар кампанията, че то, обществото, трябва да знае, че „лошите“ са притежавали нещо, но сега „добрите“ ще ги разбият.

Дали финансовите интереси на ОПГ-то „Пеевски-Борисоl-Гешев“ се е разпростряло и върху виртуалните валути, не мога да знам. Изглежда ми твърде сложно за хора, трудно справящи се дори и с матерния си език.

Но сценарият, по който се развива атаката срещу тази криптофирма (наречена в българските медии пирамида), сценарият, при който се развива – първо загрижен ГЕРБ, после мъжествена прокуратура и пак загрижен ГЕРБ, твърде много ми прилича на последните „силови придобивки“ на съдружието Борисов-Пеевски.

Може и да греша, но deja vu-то в тази история не ме напуска.

РР. Моля за извинение пред милите на сърцето ми Борисов-Гешев-Пеевски за употребата на чуждици в настоящия текст, но срещу скромно заплащане съм готова да преведа всичко на достъпен за югозападния и пожарникарския институт език.

PPP. Абе, Сийче, можеш ли да „врътнеш“ една изложба от картини на „скъпи“ художници, че и ние на облажим окото?

Текстът е от Фейсбук профила на автора, заглавието – на редакцията

РЕКЛАМАspot_img