Принц Джордж и принцеса Шарлот на погребението на кралицата

Принц Джордж и принцеса Шарлот ще се присъединят към повече от 2000 гости на погребението на кралицата в Уестминстърското абатство.

Деветгодишният Джордж и неговата сестра, на седем години, ще формират част от процесия с кралското семейство, следвайки ковчега при влизането му в църквата.

Преди службата камбана ще бие всяка минута в продължение на 96 минути, отбелязвайки продължителността на живота на кралицата.

Заедно със световните лидери и високопоставени лица, събрани в църквата от XIII век за службата, кралят и кралицата ще поведат шествието зад ковчега на кралицата.

Принцът и принцесата на Уелс ще вървят пред Джордж и седемгодишната Шарлот, които нарекоха кралицата „Ган Ган“, следвани от техните чичо и леля, херцогът и херцогинята на Съсекс и други членове на кралското семейство.

По-малкият брат на Джордж и Шарлот Луис, четиригодишен, не се очаква да присъства.

Абатството казва, че това ще бъде първото погребение на монарх, организирано тук от 18-ти век, въпреки че е имало по-нови погребения за съпрузите на монарси.

Музиката на тази историческа служба ще бъде в съответствие с вярата и вкусовете на кралицата. Ще има произведения от Ралф Вон Уилямс, Й. С. Бах и Едуард Елгар.

Нови пиеси са композирани от Джудит Уиър и сър Джеймс Макмилън, водещ шотландски композитор, чиято музика заема видно място в службата за благодарност в катедралата Сейнт Джайлс в Единбург.

Четете още

Избор на редактора