Проектобюджетът на София е 2.57 млрд. лева

Проектобюджетът на София за 2024 г. е публикуван за обществено обсъждане, съобщиха от Столична община. Той е в размер на 2 576 202 377 лв.

От общата сума на проектобюджета 1 114 939 780 лв. са държавно делегирани средства, обясниха от общината и допълниха, че могат да пренасочват и да решават къде да се инвестират средствата, които са за местна дейност.

От Столичната община напомниха, че в държавния бюджет са предвидени 100 млн. лв. за инвестиции в цяла София, 50 млн. от които са за проекти на районните администрации. По този начин средствата, които ще се инвестират в София през 2024 г., ще са на рекордно високи стойности, изтъкнаха от общината.

„За пръв път преди внасянето на столичния бюджет за обществено обсъждане се публикува пълната му версия, защото искаме да се проведе пълноценно дискусия с конкретика, в която всички заинтересовани страни да имат цялата информация, за да могат да предлагат съдържателни промени“, заяви кметът Васил Терзиев, цитиран от Столична община и допълни, че поетият ангажимент за пълна прозрачност в управлението ще продължи да се изпълнява.

Четете още

Избор на редактора