Прокуратурата влезе в частния клуб на Нотариуса

Прокуратурата влезе в частен клуб “SS” в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Мартин Божанов – Нотариуса, съобщи БТА. На място има полиция.

За клуба стана известно след убийството на Мартин Божанов. Прокуратурата вчера съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Работата по случая е започнала, след като в края на 2022 г. в прокуратурата постъпва преписка от ГДБОП, образувана по сигнал, където се споменава за съществуването на такъв клуб.

Днес парламентът реши временна комисия да проверява всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. „За“ бяха 191 народни представители, без „против“, един „въздържал се“.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов пък обяви днес пред журналисти в парламента, че има целия списък с хората, които са имали карти и са ходили в клуба на Мартин Божанов – Нотариуса.

„Призовавам Борислав Сарафов (и.ф. главен прокурор) за задълбочено разследване кои са тези лица, които са били в този клуб за магистрати“, заяви Атанасов.

Четете още

Избор на редактора