Прокуратурата: Пейо е удушен от тъщата си

Тъщата Красимира Трифонова е удушила зет си Пейо Пеев, а дъщеря й Габриела е затискала вратата на колата, за да не може да се спаси мъжът. Това съобщиха от прокуратурата и обвиниха двете жени за престъплението.

Ето и цялото съобщение:

На 20.01.2024 г. Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняеми 33-годишна жена и 54-годишната ѝ майка за умишлено убийство на 44-годишен мъж – съпруг на младата жена (престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 НК).

Разследването е образувано в условията на неотложност на 19.01.2024 г. след сигнал на бащата на убития. Провежда се от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) под ръководството и надзора на СГП.

След проведените първоначални действия по разследване и оперативно-издирвателни мероприятия наблюдаващият прокурор е счел, че са събрани достатъчно доказателства за привличане на обвиняем по смисъла на чл. 219, ал. 1 НПК.

Обвинението срещу двете жени е за това, че на 18.01.2024 г. около 21:20 ч. в гр. София на ул. „Елемаг“ в лек автомобил в съучастие като извършители умишлено са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата. Според предварителното заключение на съдебномедицински експерт смъртта на убития е настъпила вследствие на удушаване.

Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност в района на Витоша по пътя за хижа „Алеко“.

Двете обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Днес, 22.01.2024 г. наблюдаващият прокурор внесе в Софийски градски съд искане за вземе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двете обвиняеми.

54-годишната Красимира Трифонова, която е обвиняема за убийството на Пейо Пеев остава за постоянно в ареста, а дъщеря й Габриела е освободена под домашен арест с електронна гривна. Това реши Софийския градски съд за обвиняемите за жестокото убийство.

Четете още

Избор на редактора