17.1 C
София
петък, 30 септември, 2022

Прокуратурата уточнява: Няма разследване срещу Лена Бориславова

Правно-медийно объркване настъпи покрай казуса „Лена Бориславова“.

След като бТВ съобщи, а всички медии разпространиха новината, че срещу началника на кабинета на Кирил Петков, е започнало разследване, това бе опровергано по БТА.

Софийската градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка. Това информират от държавното обвинение по повод появила се информация за разследване срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков, бе уточнено в обяснението.

От държавното обвинение подчертават, че твърдението, според което има разследване срещу Бориславова, е невярна информация.

Според прокуратурата от сключената неизгодна сделка е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията.

По-рано днес на въпрос във връзка с информация за образувано досъдебно производство срещу нея за сключване на неизгодна сделка около казуса с Българската банка за развитие Лена Бориславова отговори, че не са я търсили от прокуратурата и разбира за това от медиите.

„Аз съм абсолютно спокойна, прокуратурата може да разследва, колкото желае, коментира тя. За мен обаче от данните, с които разполагам, тъй като разбирам от медиите само, това граничи по-скоро с някаква политическа акция“, каза Бориславова.

Огласяването на разследването, което е от един месец, стана ден след като Бориславова хвърли бомбата, че Русия плаща по 4000 лева месечно на свои говорители в България.

„Знам, че има образувано досъдебно производството във връзка с този договор. Ако досъдебното производство срещу мен отново е във връзка с този договор, което аз не мога да потвърдя, тъй като разбирам единствено от медиите, е странно в какво качество точно аз съм сочена за извършител на това деяние. Прокуратурата прилага някакво различно наказателно право от това, което аз съм учила в университета“, коментира Лена Бориславова.

Според нея няма как да е участвала в сключването на неизгодна сделка, тъй като е била част от консултантски юридически екип, без да има представителни правомощия от кантората или банката.

„Това е една устойчива опорка, която се появи за първи път в жълтите медии, които твърдяха, че аз лично съм получавала хонорара по договора. Прокуратурата сега доразвива това, което жълтите медии наложиха. Нямам никакви притеснения за този договор. Ако прокуратурата спазва правото и гледа фактите, аз не очаквам негативен развой от това досъдебно производство“, добави още Лена Бориславова.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини