Прокуратурата ще нищи Ушев и Копринков

Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на лицата Сотир Ушев и Николай Копринков, каза пред журналисти градският прокурор на София Илияна Кирилова.

По думите ѝ случаят вече е разпределен на наблюдаващ прокурор, възможно е и Делян Пеевски да бъде призован на разпит.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на дела, които са дошли от закритата вече спецпрокуратура, уточни Кирилова. Градският прокурор заяви, че когато бъдат прегледани всички сигнали и дела, обществеността ще бъде уведомена.

Кирилова отбеляза също, че в прокуратурата има сигнал от последния служебен министър-председател Гълъб Донев, че в Агенция по заетостта са били извършени злоупотреби с европейски пари и Плана за възстановяване. Тя посочи, че сигналът се намира в европейската прокуратура и в него се споменават имената на г-н Ушев и г-н Копринков. Градският прокурор на София уточни, че сигналът на бившия премиер не е срещу съветници на президента.

БТА припомня, че през миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като „една тъмна институция, пълна с много кеш“. Тогава той попита къде е потънал „Пътят на Копринката“, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

Днес Делян Пеевски oтправи питане към главния прокурор, главния секретар на МВР и ръководството на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Комисията за противодействие на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора