5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

“Промяната” отхвърли офертата на ГЕРБ за правителство

“Продължаваме Промяната” остава конструктивна опозиция в новия парламент. Това е решил Националният съвет на партията, обяви Асен Василев. Така от партията отхвърлиха офертата на Бойко Борисов за кабинет.

Кирил Петков и Асен Василев няколко дни обмисляха публично отправеното им предложение на лидера на ГЕРБ съставяне на евро-атлантически кабинет с конкретни приоритети. Според запознати “Продължаваме промяната” са провели няколко заседания поради разногласия по темата в партията, твърди 24 часа.

В нощта на изборите Петков и Василев бяха категорични, че няма да нарушат принципите си и да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Но запазиха мълчание, след като Борисов отправи офертата си и даде знак, че самият той е готов да отстъпи встрани, а преговорите ще се водят от контактни групи и експерти като Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

Най-важното за България е да има стабилно управление, но ние оставаме конструктивна опозиция и няма да пречим. Имаме редица политики, които искаме да подкрепим и се надяваме са бъдат предложени, обясни Асен Василев. ПП няма да отиде на разговори с ГЕРБ, по политиките ще говорят с всички партии в рамките на комисиите в парламента.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини