Пропадна събирането на АББА за 50-годишния юбилей

Легендарната шведска попгрупа ABBA опроверга слуховете, че ще се събере и ще излезе на сцената на „Евровизия 2024“ за 50-годишния юбилей от тяхната победа в конкурса с песента Waterloo, съобщи „Гардиън“.

По думите на един от участниците в групата – Бени Андершон, ABBA не само че не планират празничен сет по този повод, но дори не смятат да се появяват. „Аз не искам. А щом аз не искам, и другите няма да искат. Еднакво е за всички нас четиримата. Ако един каже „не“ – това означава „не“, подчертава той.

Другият от мъжката част на квартета – Бьорн Улвеус, подкрепя думите на Андершон. „Можем да отпразнуваме 50-годишнината от победата на АВВА и без да излизаме на сцената“, отбелязва музикантът.

Бьорн и Бени, които се заклеха никога повече да не правят турнета и според слуховете са отказали предложение от 1 милиард долара, за да изнесат 100 концерта в началото на новото хилядолетие, казват пред Newsnight на Би Би Си, че не възнамеряват да се събират с Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад за участия – дори и само за една нощ.

Въпреки че първоначално беше съобщено, че специално построената арена AВВА Voyage ще бъде демонтирана и транспортирана по целия свят след пускането й в Лондон, двамата музиканти казват, че сега обмислят да подарят на обществото сградата, построена близо до Олимпийския стадион в Стратфорд, в случай че не могат да удължат лизинговия договор, когато след 4 години той изтече.

Бьорн и Бени се познават от 1966 г. и твърдят, че за 57 години никога не са се скарали, макар много пъти да са били на различни мнения. Групата е основана през 1972 г. и се задържа на сцената едва десетилетие, но хитовете й като Dancing Queen, Super Trouper, Mamma Mia, Fernando и много други се превръщат в класика на поп-жанра. АВВА са продали над 385 млн. записи.

 

Четете още

Избор на редактора