Психар открадна кола с две деца в нея

Мъж открадна кола  заедно с две деца, които са били в нея на паркинг пред хотел в Дупница.

Децата са на собственика на хотела, те са добре, съобщи Нова тв.

Децата, които бяха отвлечени в кола в Дупница са на 1 г. и 4 г., съобщиха от ОД на МВР – Кюстендил.

Сигнал за инцидента е подаден в 12,15 часа от майката на децата. Тя оставила колата си „Тойота авенсис“, с двете деца в нея, пред аптека и слязла. На таблото бил оставен и ключа за запалване на автомобила. В този момент зад волана седнал 39-годишен психически болен мъж и потеглил пред ужасената майка. Тя веднага се обадила на тел. 112. Започнали са заградителни мероприятия и след около 15 минути колата е спряна в кв. Бешика, чрез тампониране от две полицейски коли. Не се е стигнало до някакъв инцидент при спирането на откраднатия автомобил, допълниха от полицията.

Когато бил задържан, мъжът обяснил, че е оставил оставил децата в местността Дренски рид над Дупница, при параклиса „Св. Спас“. Там, на пътя децата били намерени от полицаите в добро здраве. Имало е опасност обаче да пострадат, защото са били до пътя, където минават автомобили.

„Задържан е за 24 часа. Той е неправоспособен, не е употребил алкохол или наркотици, но има психични проблеми. Не е оказал съпротива при задържането Сега психиатър ще оцени моментното му състояние“, обясниха от полицията. Мъжът не е познавал майката и случайно се е качил в колата, след като е видял, че ключовете са на таблото.

Арестуваният е познат на служителите на реда, като преди години открадна патрулка от двора на полицията и после катастрофира, пише 24 часа.

Служителите на РУ – Дупница, които са участвали в акцията по залавянето на психичноболния мъж, ще бъдат наградени.

Четете още

Избор на редактора