Пускат трамвай 15 между Бъкстон и Хладилника

Нова трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника предлага зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов, заедно с общинските съветници Борис Бонев, Андрей Зографски и Гергин Борисов. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града – 5 и 10, уточняват от Спаси София.

С трамвай 15 възстановяваме липсващата директна връзка между бул. „Цар Борис III” и ул. „Граф Игнатиев”, заяви Борис Бонев, лидер на Спаси София и председател на групата на ПП-ДБ-СС.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. „Цар Борис III”. Това е поредната мярка, която реализираме в последните месеци. Продължаваме да работим, за да направим градския транспорт истинска алтернатива на личните автомобили. Нашата дългосрочна цел е трафикът в града да се успокои и въздухът да бъде по-чист“, каза инж. Павлов.

Новата линия 15 е с маршрут ж.к. „Бъкстон“ – пл. „Македония” – ул. „Граф Игнатиев” – кв. „Лозенец“ – метростанция „Витоша“ и ще започне да се движи от 7 май.

Четете още

Избор на редактора