Пуснаха под домашен арест убийцата на Виолета Донева

Софийският градски съд наложи домашен арест с електронна гривна на Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева. Промяната на мярката не е окончателна и подлежи на обжалване пред горната инстанция, което прокуратурата се закани да направи.

Трагедията се разигра през октомври 2022 г. в дома на актрисата. Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков бе открита седмица по-късно след сигнал и след като полицията разби вратата на апартамента. За престъплението веднага бе заподозряна внучката й Ивет, която има проблем с наркотиците.

Разследването установи, че убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Стайкова влезе в ареста, като процесът срещу нея започна през юли 2023 г.

Според обвинителния акт до 18 октомври 2022 г. Ивет живеела с приятеля си. Употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към него, така и към майка му. Поради това момчето разговаряло с Виолета Донева и след това я завело при нея. Възрастната жена не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, което станало причина за натрупване на омраза у Ивет.

Ивет Стайкова призна в съда, че е смесвала по 5-6 вида наркотици и всичко в съзнанието й е обвито в „черна мъгла“. По думите й заради дрогата тя е получила психични проблеми. За първи път била задържана на 15 години. Когато отишла да живее при баба си Виолета Донева, спряла за кратко и после пак продължила с наркотиците.

Четете още

Избор на редактора