Путин обяви доходи. Има и две колекционерски Волги

Президентът на Руската федерация Владимир Путин публикува имуществената си декларация на сайта на руската ЦИК в качеството си на кандидат за нов мандат на предстоящите избори. Путин посочва, че за периода 2017-2022 година е заработил 67,5 млн. рубли, съобщава ТАСС.

Като източник на доходите си руският президент посочва заплата, доходи от влогове в банки и ценни книжа, военна пенсия и продажба на имущество.

Путин притежава апартамент от 77 квадрата и гараж от 18 квадрата в Санкт-Петербург. Собственик е на две колекционерски „Волги“ – ГАЗ М21, произведена през 1960 г. и ГАЗ М21, произведена през 1965 г. В автопарка си има още „Лада Нива“, с година на производство 2009, която е автомобил с повишена проходимост и се използва най-вече за лов. Негово е и къмпинг ремарке „Скиф“.

Путин декларира и 10 банкови сметки на обща стойност 54 416 604, 52 рубли. Освен това е посочил в декларацията си 230 акции ПАО в банка „Санкт-Петербург“. В графата за задължения от имуществен характер е декларирал жилище от 153, 7 квадрата за безсрочно ползване, предоставено от кметството в Москва и паркомясто от 18 квадрата, също за безсрочно ползване, в Санкт-Петербург.

Путин декларира доходите и имуществото си като кандидат за президентския вот, който ще се състои за първи път в рамките на три дни – на 15, 16 и 17 март. Законовото изискване е всеки кандидат за президент да декларира имотите и парите си за шест години назад преди изборите.

Четете още

Избор на редактора