Пълно мълчание след 11 часа преговори за кабинет

След близо 11 часа приключи вторият ден от преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ за споразумение за съвместно управление, съобщи БТА.

Участниците в тях отново запазиха мълчание пред медиите.

Не е ясен резултатът и дали разговорите ще продължат и в утрешния ден, когато започват консултациите на политическите сили за съставяне на правителство при президента Румен Радев. Те започват в понеделник сутрин като първи на „Дондуков 2“ трябва да се явят ГЕРБ-СДС, а след тях с държавният глава ще се срещне и ръководството на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Радев вече даде заявка, че ще изчака да минат всички срещи с политическите сили, за да реши кога да връчи първият мандат за сформиране на кабинет. Ако прецени да го направи още тази сряда (12 март), това означава, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще имат поне още два дни за разговори преди началото на конституционната процедура по връчването на мандатите.

Преди началото на срещата днес зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова заяви пред журналисти, че диалогът е конструктивен.

Четете още

Избор на редактора