Пътник остана заключен в тоалетната на самолет час и нещо

Пътник е бил заключен в тоалетната на самолет за повече от час, след като вратата се повредила по време на полета.

Мъжът бил на борда на SpiceJet от Мумбай до Бенгалуру. Той бил спасен рано сутринта във вторник, след като самолетът се приземил.

SpiceJet поднесе извинения, като заяви, че съжалява за „неудобството, причинено на пътника“, съобщи bTV.

„По време на цялото пътуване нашият екипаж оказваше помощ и напътствия на пътника. При пристигането на самолета инженер отвори вратата на тоалетната и той получи незабавна медицинска помощ“, заяви говорител на SpiceJet пред Би Би Си.

Авиокомпанията ще възстанови на мъжа изцяло платената сума за полета. От там отказаха да дадат повече подробности за пътника, но един от вестниците съобщи, че мъжът е бил в „състояние на шок“.

„Горкият човек е летял от Мумбай до Бенгалуру в тоалетната“, казва служител на летището в Бенгалуру пред Times of India.

Той добавя, че екипажът, който се е отзовал на сигналите за помощ, се е опитал да отвори вратата многократно. След това стюардеса подхвърлила бележка на пътника с молба да не се паникьосва, каза служителят.

„Господине, опитахме се да отворим вратата с всички сили… Не се паникьосвайте. Ще кацнем след няколко минути, така че затворете капака на тоалетната чиния, седнете на нея и се обезопасете. Веднага щом главната врата се отвори, ще дойде инженер“, пише в бележката.

Четете още

Избор на редактора