Радев: Държавата се управлява задкулисно

Няма абсолютно никакво значение какво говори акад. Денков, важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски, заяви пред журналисти в Неделино президентът Румен Радев.

Според него признанието на Бойко Борисов, че е имало среща с Алексей Петров е признание, че държавата се управлява задкулисно. Когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба, когато държавата е слаба, мафията е силна, заяви държавният глава.

Все по-ясно е за всички, че държавата се управлява задкулисно,  затова и управляващата коалиция не чува гласа на хората и по отношение на смяната на националния празник, каза президентът Радев. Той повтори своето изявление от Шипка, че 3 март е червената линия на народното търпение. Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи чрез всенародно допитване, посочи Румен Радев.

Явно управляващата коалиция не чува хората, допълни президентът. Цените растат, скандалите се множат, а те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта, посочи Румен Радев.  Според него това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от самите принципи и норми на правене на европейска политика.

Относно оставката на главния секретар на МВР, държавният глава коментира с думите, че това е поредният достоен професионалист ,принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тяснопартийни и дори лични цели.

Държавният глава присъства на откриването на 22-ия Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Целта на фестивала е да съхрани и популяризира неделинския двуглас като уникална песенна проява в Родопите, както и да насърчи даровити деца да покажат таланта си. Във фестивалната програма, която продължава до 3 септември, ще се включат над 4000 индивидуални изпълнители и колективи от цялата страна, както и участници от Полша, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Албания, Сърбия, Гърция и Грузия.

Четете още

Избор на редактора