Радев започва консултации с парламентарните групи

Президентът Румен Радев ще проведе днес и утре консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание за съставяне на правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Днес на „Дондуков“ 2 президентът ще приеме от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

Утре (12 март – вторник) държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч., с представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа и с представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.

В събота и неделя ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България” преговаряха за споразумение за съвместно управление. До този момент участниците в преговорите запазват мълчание пред медиите.

Преди началото на срещата вчера зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова заяви пред журналисти, че диалогът е конструктивен.

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа  „за“. Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца.

Четете още

Избор на редактора